Yoga en Ademhaling

Een goede ademhaling is minstens zo belangrijk voor je gezondheid als gezond eten, veel beweging en genoeg slaap. Toch zijn veel mensen zich niet bewust van hoe ze ademen, hoe een gezonde ademhaling voelt en hoe de ademhaling beïnvloed wordt door stress. Een slecht ademhalingspatroon hangt namelijk vaak samen met stress-gerelateerde mentale en fysieke klachten. Gelukkig is ademen een van de weinige lichaamsfuncties die automatisch gaat, maar ook bewust kan worden aangepast. In deze workshop Yoga en Ademhaling leer je hoe jij gezonder kunt gaan ademen.

De ademhaling is een inherent onderdeel van yoga, maar deze workshop focust volledig op de ademhaling. Zo ondersteunt het je yoga- en sportbeoefening, maar helpt het ook om beter te ademen in het dagelijks leven. In de eerste sessie leer je self-assessment tools om je eigen ademhaling te onderzoeken. In de tweede sessie leer je pranayama-oefeningen (ademhalingstechnieken) uit de yoga om een gezond ademhalingspatroon te ontwikkelen.

Locatie: Amsterdam
Voorinschrijving: Zondag 12 en 19 december van 15.30 tot 16.45 uur.
Kosten: €45,- voor twee sessies.

*De workshop is inclusief twee sessies met een overzicht van alle self-assessment tools en ademhalingstechnieken voor thuis, ademhalingsoefening (audio), factsheet over de ademhaling, ademdagboek.