Ademtherapie

Wat is Ademtherapie?

In ademtherapie wordt je je bewust van jouw manier van ademhalen, krijg je inzicht in het ontstaan van je klachten en leer je hoe je op een gezonde manier kunt ademen. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van aspecten van mindfulness, ademhalingsoefeningen en beweging- en ontspanningsoefeningen die de ademhaling ondersteunen. Voor specifieke klachten bekijk ik als ademtherapeut graag samen met jou de mogelijkheden voor een betere ademhaling.

ademtherapie

Hoe werkt ademtherapie?

We starten met een intake, waarbij we uitgebreid je wensen, eventuele klachten en achtergrond bespreken. Onderdeel van de intake is een ademhalingsassessment, waarbij ik met behulp van specifieke oefeningen je ademhaling onderzoek. Na deze kennismaking gaan we in de volgende sessies aan de slag met specifieke oefeningen op basis van een op maat gemaakt plan. Tussentijds evalueren we de voortgang.

Een ademsessie duurt 60 minuten. Ik raad meestal aan om met 4 tot 6 sessies te beginnen (inclusief de intake) om de oefeningen goed te leren beheersen en oude ademhalingspatronen te doorbreken. De sessies worden gegeven in een praktijkruimte in Amsterdam of online.


Voor welke klachten?

– Hyperventilatie en andere vormen van disfunctionele ademhaling
– Herstel bij Post-COVID (langdurige klachten na COVID)
– Andere ademhalingsklachten (bijv. astma)
– Psychische klachten: angst, paniek, depressie
– Stress- en spanningsklachten
– Burn-out en/of vermoeidheidsklachten

~ Een intakeformulier
~ Ademhalingsadvies
~ 1 sessie

*Vervolgsessies zijn los bij te boeken.

~ Een intakegesprek
~ Ademhalingsadvies
~ 4 sessies
~ Ademhalingsoefeningen (PDF en MP3)