Lage rugklachten

Lage rugpijn is een veel voorkomende klacht en kan verschillende oorzaken hebben: zoals een slechte lichaamshouding, stress, een afwijking aan de wervelkolom, overbelasting door sport of juist een gebrek aan beweging. In veel gevallen is de precieze oorzaak voor pijn in de onderrug niet duidelijk aan te wijzen. Een combinatie van rustig bewegen, het aanleren van een goede lichaamshouding en ontspanning kan verlichting bieden aan de onderrug.

Yogatherapie voor Rugklachten

Yogatherapie integreert traditionele yoga-oefeningen en filosofie met westerse medische en psychologische kennis om fysieke en mentale klachten te verlichten. In yogatherapie leer je hoe je deze oefeningen in kunt zetten voor een betere gezondheid en meer evenwicht.

In yogatherapie voor lage rugklachten leer je verschillende ademhalingstechnieken, yogahoudingen en ontspanningsoefeningen. Hierbij is er aandacht voor zowel het fysieke, mentale en emotionele aspect van lage rugpijn en voor hoe zij elkaar beïnvloeden. Zo draagt het bij aan meer bewegelijkheid, een verbeterd lichaamsbewustzijn en betere lichaamshouding, en een verlichting van fysieke en mentale stress.

Inschrijven
Na aanmelding ontvang je een intakeformulier met een aantal vragen over jouw rugklachten. In de yogatherapie sessies gaan we aan de slag met oefeningen die kunnen helpen om je rugpijn te verminderen.

Data en locatie – Groep

Locatie: Amsterdam, Derde Oosterparkstraat 86 (YogaZenter)
Meld je aan voor de wachtlijst. Nieuwe data worden hier binnenkort bekend gemaakt.

Data en locatie – Individueel

Op locatie: In een yogastudio of praktijkruimte in Zaandam, Amsterdam of Utrecht. De exacte locatie wordt gedeeld na inschrijving. Data en tijden voor de sessies worden in overleg ingepland.

Online: Voor een online sessie heb je het volgende nodig: een goede internetverbinding, een laptop/tablet/smartphone, een yogamat/kleed/deken, een rustige ruimte. Data en tijden voor de sessies worden in overleg ingepland.

Kosten

Yoga voor Rugklachten (groep) – €90,- voor drie sessies*
Yoga voor Rugklachten (individueel, op locatie) – €75,- per sessie*
Yoga voor Rugklachten (individueel, online) – €60,- per sessie*

*Een sessie duurt 75 minuten.