Lage rugklachten

Lage rugpijn is een veel voorkomende klacht en kan verschillende oorzaken hebben: zoals een slechte lichaamshouding, stress, een afwijking aan de wervelkolom, overbelasting door sport of juist een gebrek aan beweging. In veel gevallen is de precieze oorzaak voor pijn in de onderrug niet duidelijk aan te wijzen. Een combinatie van rustig bewegen, het aanleren van een goede lichaamshouding en ontspanning kan verlichting bieden aan de onderrug.

Yogatherapie integreert traditionele yoga-oefeningen en filosofie met westerse medische en psychologische kennis om fysieke en mentale klachten te verlichten. In yogatherapie leer je hoe je deze oefeningen in kunt zetten voor een betere gezondheid en meer evenwicht.

In yogatherapie voor lage rugklachten leer je verschillende ademhalingstechnieken, yogahoudingen en ontspanningsoefeningen. Hierbij is er aandacht voor zowel het fysieke, mentale en emotionele aspect van lage rugpijn en voor hoe zij elkaar beïnvloeden. Zo draagt het bij aan meer bewegelijkheid, een verbeterd lichaamsbewustzijn en betere lichaamshouding, en een verlichting van fysieke en mentale stress.

Data en locatie – Groep

Locatie: Amsterdam
Data: Inschrijven voor de wachtlijst.
Kosten: €90,- voor drie sessies.

Data en locatie – Individueel

Het is ook mogelijk om individueel Yoga voor Slaap te volgen. Er is dan meer ruimte en tijd voor jouw persoonlijke vragen. De sessies worden op maat aangepast naar jouw specifieke klachten en wensen. Er zijn twee mogelijkheden voor een individueel traject:

  1. Op locatie: In een yogastudio of praktijkruimte in Zaandam, Amsterdam of Utrecht. De exacte locatie wordt gedeeld na inschrijving. Data en tijden voor de sessies worden in overleg ingepland. De kosten zijn €75,- per sessie.
  2. Online: Voor een online sessie heb je het volgende nodig: een goede internetverbinding, een laptop/tablet/smartphone, een yogamat/kleed/deken, een rustige ruimte. Data en tijden voor de sessies worden in overleg ingepland. De kosten zijn €60,- per sessie.