Mindfulness

Bij Mindful Yoga ontdek je mindfulness in beweging met behulp van yogahoudingen. Mindfulness betekent ‘aandachtigheid’ of ‘opmerkzaamheid’: met openheid volledig bewust zijn van de huidige ervaring. Deze aandachtigheid of opmerkzaamheid is een belangrijk element van yoga, maar staat niet bij elke beoefening van yoga centraal.

Mindfulness is voornamelijk een mentale oefening, waarbij het bewustzijn wordt vergroot en de opmerkzaamheid wordt getraind door middel van meditatie. In Mindful Yoga worden niet alleen mentale oefeningen (meditatie) ingezet, maar ook lichamelijke en ademhalingsoefeningen om te leren het huidige moment te ervaren. Je beweegt met aandacht, waarbij je opmerkzaam bent van elk lichaamsdeel, de ademhaling en eventuele gedachten en gevoelens die aanwezig zijn.

Mindful Yoga kan een prettige bewegende oefening met mindfulness zijn, wanneer je de mentale oefening van meditatie alleen lastig vindt. Door met opmerkzaamheid te bewegen:

1. Leer je beter luisteren naar je lichaam
2. Kun je grenzen en mogelijkheden voelen en daar bewust op reageren
3. Leer je beweging in het huidige moment te ervaren
4. Oefen je met de balans tussen rust en inspanning
5. Leer je de adem te gebruiken om te verzachten of op kracht over te schakelen
6. Leer je bewust te reageren om zowel prettige als onprettige ervaringen

Locatie: Online*
Data: Inschrijven voor wachtlijst
Kosten: €100,- voor 6 sessies**

*Deze workshop wordt online gegeven. Voor een online sessie heb je het volgende nodig: een goede internetverbinding, een laptop/tablet/smartphone, een yogamat/kleed/deken, een rustige ruimte.
**Inclusief 6 Mindful Yoga sessies, audio oefeningen (6x meditaties, 2x mindful yoga), werkboek met extra oefeningen.