Somberheid

Voel je je somber? Heb je last van negatieve gedachten? Kun je moeilijk op gang komen en heb je overal weinig zin in? In de aanhoudende coronacrisis krijgen steeds meer mensen te maken met somberheid. Het gebrek aan beweging en sociaal contact, en stress over (thuis)werken of ziekte, kunnen dit gevoel nog verder versterken. Het is juist dan belangrijk om voldoende pauze te nemen, in beweging te blijven, gezond te leven en structuur in je dag te brengen.

In yogatherapie bij somberheid leer je bewegingsoefeningen om fysiek en mentaal fit te blijven en op gang te komen. Je leert ademhalingsoefeningen om te ontspannen. Met mindfulness oefeningen leer je omgaan met negatieve gedachten en gevoelens. Ook krijg je leefstijl tips om je dag zo in te richten dat het jouw welzijn beter ondersteunt.

Yogatherapie integreert traditionele yoga-oefeningen en filosofie met westerse medische en psychologische kennis om fysieke en mentale klachten te verlichten. In yoga therapie leer je hoe je deze oefeningen in kunt zetten voor een betere gezondheid en meer evenwicht.

In yogatherapie bij somberheid leer je verschillende ademhalingstechnieken, yogahoudingen, meditatie- en ontspanningsoefeningen. Hierbij is er aandacht voor zowel het fysieke, mentale en emotionele aspect van somberheid en voor hoe zij elkaar beïnvloeden. Zo krijg je meer inzicht in wat je somber maakt en leer je tools om je stemming te verbeteren en in beweging te komen.

Na aanmelding ontvang je een intakeformulier met een aantal vragen over jouw stemming. In de yogatherapie sessies gaan we aan de slag met oefeningen die kunnen helpen om je stemming te verbeteren.

Praktische informatie

Locatie: Online
Data: Inschrijven voor de wachtlijst.
Kosten: €75,- voor drie sessies.

Deze workshop wordt online gegeven. Voor een online sessie heb je het volgende nodig: een goede internetverbinding, een laptop/tablet/smartphone, een yogamat/kleed/deken, een rustige ruimte.