Yoga voor Slaap

Slaap je vaak minder dan 6-7 uur per nacht? Vind je het moeilijk om in slaap te vallen of door te slapen, of word je juist vroeg wakker en voel je je overdag vaak vermoeid? Door stress, slechte slaapgewoonten, ziekte, een veeleisende baan of gezin, krijgen veel mensen op een gegeven moment last van slapeloosheid. Heb jij op dit moment moeite met slapen en ben je op zoek naar een manier om je slaap te herstellen? Yogatherapie biedt een holistische aanpak voor slaapherstel.

Yoga therapie integreert traditionele yoga-oefeningen en filosofie met westerse medische en psychologische kennis om fysieke en mentale klachten te verlichten. In yoga therapie leer je hoe je deze oefeningen in kunt zetten voor een betere gezondheid en meer evenwicht.

In yoga voor slaap leer je verschillende ademhalingstechnieken, yogahoudingen, meditatie- en ontspanningsoefeningen. Hierbij is er aandacht voor zowel het fysieke, mentale en emotionele aspect van slaapproblemen en voor hoe zij elkaar beïnvloeden. Zo krijg je meer inzicht in wat je wakker houdt en leer je tools om beter te kunnen slapen. Deze workshop is inclusief: drie sessies met een overzicht van alle yoga oefeningen voor thuis, ontspanningsoefeningen (audio), tips voor beter slapen, slaapdagboek.

Data, locatie en kosten – Groep

Locatie: Online
Data: Dinsdag 16, 23 en 30 mei om 20.00 uur
Kosten: €75,- voor drie sessies

Data, locatie en kosten – Individueel

Het is ook mogelijk om individueel Yogatherapie te volgen voor slaapproblemen. Er is dan meer ruimte en tijd voor jouw persoonlijke vragen. De sessies worden op maat aangepast naar jouw specifieke klachten en wensen. Er zijn twee mogelijkheden voor een individueel traject:

  1. Op locatie: In de praktijkruimte in Amsterdam. De exacte locatie wordt gedeeld na inschrijving. Data en tijden voor de sessies worden in overleg ingepland. De kosten zijn €75,- per sessie.
  2. Online: Voor een online sessie heb je het volgende nodig: een goede internetverbinding, een laptop/tablet/smartphone, een yogamat/kleed/deken, een rustige ruimte. Data en tijden voor de sessies worden in overleg ingepland. De kosten zijn €60,- per sessie.